diumenge, 28 de setembre del 2008

Ja som tardor

Definitivament s'ha acabat l'estiu, les primeres pluges de tardor varen donar el toc final a les molt viscudes festes de Gràcia (veure la foto de les corregudes, just davall el meu carrer!!).


Les primeres pluges de tardor han donat un aire més sentit a aquesta època de canvis i de transformació. Perquè l'any no comença l'1 de gener, l'any comença quan s'acaba l'estiu i tothom s'ha de replantejar la seva existència o tornar emprendre allò que havia deixat arraconat durant uns mesos on tot s'hi val.

Però bé, Menorca segueix sent bonica i misteriosa. Avui he anat d'excursió amb els companys de la SOM, i he tingut l'oportunitat de pujar al far de Favàritx. Funcionant des del 1922, a 47 metres sobre el nivell del mar i amb un abast de 16 milles, aquest vell amic segueix funcionant dia si i dia també. A una sala de dins l'edifici del far hi ha un tresor d'andròmines,peces de col·leccionista, hi hem pogut veure els antics sistemes de funcionament dels fars, amb llums fotoelèctrics que funcionaven amb llum solar i gas comprimit, i coses d'allò més kitsch del qual el funcionament no he acabat de comprendre però m'ha impressionat. He imaginat la vida del farer.

Llavors hem anat caminant fins a el Macar de Morella Nou i pel camí hem gaudit d'unes vistes impressionants al far de Favàritx, a les platges de Tortuga i fins a l'illa d'en Colom.

El primer narcís ha florit (Narcissus serotinus) i els últims lliris de mar (Pancratium maritimum) florits deien adéu a un estiu calorós i dispersaven llavors de negre carbó damunt l'arena blanca i fina.
També hem vist dues àguiles peixateres (Pandion haliaetus) que volaven juntes damunt nostre.
Aviat arribaran més hivernants. De moment només em queda estar alerta i intentar gaudir de dies de tardor com aquest, un sol radiant i bona companyia.