Fan hamburgueses de merda
Un laboratori d'Okayama ha desenvolupat la "shitburger" a partir dels llots del clavegueram
Mitsuyuki Ikeda mostra la carn sintètica obtinguda a partir de la femta del clavegueram.
Diversos mitjans de comunicació, entre els quals el Daily Mail o Pravda, s'han fet ressò de l'invent de l'investigador japonès Mitsuyuki Ikeda, de l'Okayama Laboratori, que a partir d'un extracte de proteïnes de la femta humana ha realitzar carn sintètica per crear la primera hamburguesa a base d'excrements, que ja ha estat batejada amb el nom de " shitburger " (merdaburguer).
El projecte es va iniciar quan una empresa encarregada de controlar el clavegueram de Tòquio es va adreçar als investigadors d'OKayama per trobar una manera de processar l'enorme excés de femta humana acumulada en aquesta superpoblada ciutat. Després d'examinar el compost dels fangs i llots provinents del clavegueram, l'investigador Mitsuyuki Ikeda va descobrir que contenien una gran quantitat de proteïnes a causa dels bacteris que s'hi desenvolupaven.
Així, els científics van extreure les proteïnes de l'excrement i les van combinar amb altres substàncies per crear un filet artificial. La 'carn' que es produeix com a resultat té un contingut del 63% de proteïna, el 25% de carbohidrats, el 3% de greixos i el 9% de minerals. Per fer el producte semblant a una carn natural, els científics la van acolorir de vermell i hi van afegir proteïna de soja per millorar-ne el sabor.
Els primers voluntaris que gosar tastar la nova 'carn' van dir que el seu gust és molt semblant al de la carn natural. No obstant això, de moment són pocs els qui que volen provar les hamburgueses batejades com shitburgers . Els científics opinen que es tracta d'una barrera psicològica, pel fet que la gent sap d'on ha sortit aquest 'menjar'.
Tanmateix, els científics esperen que les persones s'adonin dels beneficis d'aquest producte. L'ús de la carn sintetitzada podria reduir la contaminació del medi ambient i estalviar alguns recursos necessaris per a la ramaderia. El preu de les shitburgers encara és molt més alt que el cost de la carn natural, perquè inclou les despeses per a les investigacions, però s'espera que baixaria molt si el producte aconsegueix una acceptació massiva.
Xavier Borràs
Podeu veure el vídeo de la notícia que tampoc té "desperdici" (aquests no "desperdicien" res!). Jutgeu vosaltres mateixos:
http://www.ecodiari.cat/noticia/6944/fan/hamburgueses/merda
Espero que no es posin gaire de moda. Fa temps que sabem que mengem més merda que res, però, potser mai s'havia posat tant en evidència. Deixarem de ser vegetarians per a passar a ser coprofagiatarians? Què n'opinaria un budista? hi ha sacrifici animal?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada